Här berättar vi om stort och smått som händer på förskolan. Torshags förskola är belägen i Åby. Vi har en gård som inbjuder till utforskande lek och lärande och skogen inpå knuten. Vi har fokus på utomhuspedagogik, språk, matematik, no/teknik. Vi arbetar projektinriktat med ett gemensamt tema som bygger på barns delaktighet och inflytande på dess vardag här på förskolan.

onsdag 8 november 2017

Hemvist 3

Under den senaste tiden har barnen bland annat fått måla en egen superhjältemantel. Barnen fick välja fritt vilka färger de ville ha på sin mantel. Utav den har vi sedan satt barnets foto och skrivit dras ålder samt födelsedatum. 

Utifrån observationer vad barnen gör inne på hemvisten har vi valt att göra vissa ändringar i miljön. Vi har bland annat skapat en "skrivhörna" där vi satt upp alfabetet och barnens namn. Barnen har börjat att få ett intresse för bokstäver och är ofta vid "hörnan" för att titta på sina bokstäver och sitt namn. 

Vi prövar olika skapande tekniker och har testat kulmålning. Vi märker att alla barn fångas och vill vara med att måla. Det blir ett lugn i barngruppen och de inspireras av varandra. 

De nya tecknen som vi övar på nu är tecknen för äpple, päron, banan och apelsin/clementin. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar