Här berättar vi om stort och smått som händer på förskolan. Torshags förskola är belägen i Åby. Vi har en gård som inbjuder till utforskande lek och lärande och skogen inpå knuten. Vi har fokus på utomhuspedagogik, språk, matematik, no/teknik. Vi arbetar projektinriktat med ett gemensamt tema som bygger på barns delaktighet och inflytande på dess vardag här på förskolan.

måndag 9 oktober 2017

Hemvist 1

I november är det dags för barnkonventionens dag. Alla förskolor i Norrköpings kommun har fått till uppgift att måla glaslyktor som ska tändas denna dag. Årets färger är lila, röd, grön, gul, blå och orange. 
Vi dukar upp ett lyktbord där de flesta färger står tillsammans med tillhörande tecken. Men det ligger en teckenbild på bordet som inte har någon färg vid sig. Ett barn kommer ihåg att det är tecknet för orange. Men vi upptäcker att vi inte har orange färg. Hur gör vi då? Vi behöver blanda olika färger. Men vilka färger ska blandas? Vi har en teori om att det borde fungera med röd och gul. Vi provar och ser att färgen blir mörk orange. Nästa barn som provar att blanda får en en ljus orange. Färgen orange kan alltså ha olika nyanser. Kan andra färger också ha olika nyanser? Detta får vi ta reda på vid ett senare tillfällen. Vi tränar på och repeterar de olika tecknen för färgerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar