Här berättar vi om stort och smått som händer på förskolan. Torshags förskola är belägen i Åby. Vi har en gård som inbjuder till utforskande lek och lärande och skogen inpå knuten. Vi har fokus på utomhuspedagogik, språk, matematik, no/teknik. Vi arbetar projektinriktat med ett gemensamt tema som bygger på barns delaktighet och inflytande på dess vardag här på förskolan.

fredag 22 september 2017

Hemvist 3

I det första brevet som vi fick av Modus förra veckan skrev hen att vi skulle hjälpa till med uppdrag. Vi skulle bland annat göra en postlåda så att vi kunde ta emot brev men även skicka brev till Modus. Vi har diskuterat med några av barnen kring vad en postlåda är och hur den ser ut. Den är svart och postbäraren lämnar paket till andra i den. Vi valde färger till vår postlåda och började att måla den, tog på glitter och nu ska vi bara hitta en bra plats att hänga upp den på. 

Vi har diskuterat om att superhjältar hör väldigt bra och när vi var i skogen igår tog vi på oss våra superhjälteöron och lyssnade efter ljud. Vi hörde bl.a. en lastbil, en motorcykel men även att träden låter när det blåser i dem. Eller är det superhjältarna som flyger omkring så det är därför det låter? Vi passade även på att laga superhjältemat, det blev grillat, i kojan som finns på vår plats i skogen. När vi låg på rygg på marken och tittade uppåt tittade vi på den stora tv:n ovanför oss, vi kunde följa hur träden vajade och hur molnen rörde sig. 

Barnen blev inspirerade av alla superhjältar som hängde i taket inne på hemvisten och ville själva tillverka superhjältar. Barnen fick likt föräldrarna frossa loss i allt material och skapa sina superhjältar hur de ville. Tre av barnen gjorde Gecco i Pyjamashjältarna medan ett av barnen gjorde sin mamma (superhjälten till vänster på bilden nedan). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar