Här berättar vi om stort och smått som händer på förskolan. Torshags förskola är belägen i Åby. Vi har en gård som inbjuder till utforskande lek och lärande och skogen inpå knuten. Vi har fokus på utomhuspedagogik, språk, matematik, no/teknik. Vi arbetar projektinriktat med ett gemensamt tema som bygger på barns delaktighet och inflytande på dess vardag här på förskolan.

onsdag 13 september 2017

Hemvist 1Nu har några veckor gått sedan vi alla kom tillbaka till förskolan efter sommaren. Vi har börjat känna oss hemma i våra nya miljöer och har koll på vilka kamrater som går på vår hemvist. Känns spännande att komma igång igen.
I vårat projekt, problemlösning, har vi börjat tittat på hur vi skulle kunna få sitta i matsalen. I en delaktighet får vi önska vilket bord och med vilka kamrater. Många vill sitta med samma kamrater, hur kan vi lösa det? Vi provar att ha våra namn på lappar som verktyg för att tydligare se och förstå. Barnen har många idéer och funderingar som vi provar. 
Vi jobbar även med ljud i rör på olika sätt utifrån en frågeställning från ett barn, hur kommer ljudet så snabbt i röret? Här utvecklas projekten utifrån Era barns tankar och idéer och med olika innehåll utifrån Lpfö98 och andra riktlinjer som vi följer i förskolan.


Idag har vi åkt buss till Stationsgärdets förskola för att se på teater. Vi tog en promenad hem där vi stannade i alla lekparker och sprang i skateboardrampen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar