Här berättar vi om stort och smått som händer på förskolan. Torshags förskola är belägen i Åby. Vi har en gård som inbjuder till utforskande lek och lärande och skogen inpå knuten. Vi har fokus på utomhuspedagogik, språk, matematik, no/teknik. Vi arbetar projektinriktat med ett gemensamt tema som bygger på barns delaktighet och inflytande på dess vardag här på förskolan.

onsdag 26 april 2017

Hemvist 2

Tidigare under våren gick vi till skogen för att samla pinnar för att kunna göra "räknepinnar" till vår matematikhörna. Barnen fick i uppdrag att samla ett antal pinnar. När de samlat pinnarna la vi dem på marken för att räkna dem ännu en gång. De långa pinnarna kunde brytas på mitten så blev det fler pinnar upptäckte barnen.

Räknepinnarna skulle sedan klistras på papper och den bästa strategin för det var med hjälp av limpistol. Det kom vi fram till genom diskussion kring vilka olika lim vi har att tillgå på förskolan. Vi samarbetade och räknade sedan pinnarna ännu en gång innan de limmades fast på pappret och sattes upp i matematikhörnan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar