Här berättar vi om stort och smått som händer på förskolan. Torshags förskola är belägen i Åby. Vi har en gård som inbjuder till utforskande lek och lärande och skogen inpå knuten. Vi har fokus på utomhuspedagogik, språk, matematik, no/teknik. Vi arbetar projektinriktat med ett gemensamt tema som bygger på barns delaktighet och inflytande på dess vardag här på förskolan.

onsdag 15 mars 2017

Hemvist 3


I arbetet med att skapa en ny värld i ett av våra rum, har vi fått i uppdrag att prova att göra olika former av trolldeg. Dessa former torkas i ugnen och sedan är det tänkt att vi ska använda dem som byggmaterial till olika byggnader i miljön. Vi provade även att göra små gubbar..
Vi pratar om det som står på receptet, hur mkt vi behöver då vi ska göra dubbel sats och att vi behöver dela degen i sex delar då vi är sex som ska dega. Vi gör kvadrater, rektanglar och trekanter. Imorgon när de torkat ska vi se vilket lim vi kan behöva och vad vi kan bygga av formerna, vi kommer även måla byggnaderna.
Vi introducerar materialet till alla barn i mindre grupper för att sedan göra degen tillgänglig under hela dagen. Fortsätter barnen producera för att bygga? Eller har de ett annat tänk?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar