Här berättar vi om stort och smått som händer på förskolan. Torshags förskola är belägen i Åby. Vi har en gård som inbjuder till utforskande lek och lärande och skogen inpå knuten. Vi har fokus på utomhuspedagogik, språk, matematik, no/teknik. Vi arbetar projektinriktat med ett gemensamt tema som bygger på barns delaktighet och inflytande på dess vardag här på förskolan.

måndag 23 januari 2017

Hemvist 2

Nu har vi äntligen blivit klara med våra egna pussel. Det har varit en process i många olika steg. Först fick vi välja vilken färg vi ville att vårat eget pussel skulle ha. Vi pratar om färgernas namn och även vad som händer om man blandar vissa färger.  Sedan målade vi med den valda färgen på fem stycken kaplastavar var. Hur många är fem stycken egentligen? Vi hjälper varandra att få rätt antal. För att få ett motiv på pusslet fotade vi varandra med Ipaden. Lite svårt att få med hela kompisens kropp på bild. När korten skrivits ut limmade vi fast dem på våra kaplastavar. Vi skrev dit siffrorna 1-5 på stavarna och även samma antal i prickar. Detta för att kunna träna på antalsräkning och att lära oss siffrorna. Vi tänker även att vi då kan spela Mix-Max med pusslen. Detta har vi inte introducerat riktigt än. Vi börjar med att pussla. Dock upptäckte barnen att de vuxna på hemvisten inte hade ett varsitt pussel, så det får vi ändra på.... 
Det är roligt att bygga ihop sig själv. Men vi provar även hur vi skulle se ut om vi skulle byta exempelvis ben med kompisen.
Då alla pusselbitar ligger i samma låda behöver man hitta sin egen strategi för att hitta just sina bitar. Några letar bara efter de kaplastavar med samma färg som sitt eget pussel, för att lättare hitta sina egna bitar. Vissa börjar alltid med att leta efter sitt ansikte. Några andra kommer ihåg vad de har på sig på bilden, så de börjar att leta denna pusselbit. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar